Rally Monte-Carlo

Rally Monte-Carlo

Det er mange flotte rallyløp der ute, og en av verdens aller mest kjente, og et av årets høydepunkter, er Rally Monte-Carlo. Dette løpet organiseres av bilklubben Automobile Club de Monaco hvert år, og foregår i Monaco langs den franske rivieraen, også med noen turer innom det sørvestlige Frankrike. Her får du virkelig massevis av spenning godt innpakket i dyktige førere og vakre etapper. Dette løpet er rett og slett for fantastisk til å gå glipp av, så her er det bare å lese videre så du kan lære litt mer om dette verdenskjente løpet.

Løpets historie

Det er kanskje ikke så lett å forestille seg at et rallyløp kan ha særlig til historie, men det har altså dette løpet. For dette løpet er nemlig verdens eldste, og ble avholdt for første gang i 1911. I dette løpet har faktisk også Norge vært med lenge, for allerede i 1931 ble landet vårt et av flere startsteder for løpet. Da kjørte alle førerne fra Stavanger, og gjennom flere kontrollposter helt til de ankom Monaco. Her møttes så deltakere fra en hel rekke land, og sammen kjørte de rundt i Monaco, og fikk virkelig oppleve hva løpet hadde å by på. Under andre verdenskrig ble det noen år uten noe løp, men løpet var oppe på beina igjen i 1949, og nå gikk Rally Monte-Carlo av stabelen i Oslo.

Om løpet

I tillegg til å være en av de mest kjente rallyløpene, er Rally Monte-Carlo også et av de lengste. Det består av en rekke vakre etapper rundt om i Monaco og sørvest i Frankrike, så her er det virkelig snakk om en ekte opplevelse. Som nevnt startes løpet fra flere steder i Europa, og er altså det vi kaller et stjerneløp. Dette har vist seg å være veldig populært, og løpet fylles med over 300 biler hvert eneste år.

Fart og spenning i nydelige omgivelser

Rally Monte-Carlo er altså et helt utrolig spennende løp, som alle bør få med seg en eller annen gang. Om du interesserer deg for rally er det vel nesten alfa og omega å få det med seg, for her er det virkelig spenning rundt hver eneste sving, og vakre syn du skal lete lenge etter. Så sett deg ned og kos deg, og følg med mens bilene suser rundt i vakre Monaco, og kanskje du plukker opp noen spennende teknikker du kan teste ut selv også?