Petter Solberg

Petter Solberg

Vi har mange flotte og utrolig talentfulle rallyførere her i landet, og en av dem som få kan glemme er Petter Solberg. Han ble født i Askim den 18. november 1974, og er en nå pensjonert rally- og rallycrossfører fra Spydeberg i Østfold. Gjennom tidene har han hatt utrolig mange prestasjoner, så vi skal se på noen av dem nå.

Hans tidlige år

Han debuterte i VM allerede i 1998 for Ford, og mellom 2000 og 2008 kjørte han for Subaru. I løpet av denne tiden presterte han i 2003 å bli den første nordmannen som vant rally-VM, og kjørte seg også inn til en andreplass i henholdsvis 2002, 2004 og 2005. Mellom 2002 og 2005 tok han faktisk hele 13 rallyseire i VM.

Etter tiden sin med Subaru startet han sitt eget privat-team, som han kalte Petter Solberg World Rally Team. Med dette teamet kjørte han seg inn til en tredjeplass i VM i 2010, i tillegg til fem andreplasser takket være beste enkeltresultater. I 2012 var han tilbake hos Ford, og her kjørte han seg inn til tredjeplasser i en rekke løp, og en femteplass sammenlagt i VM.

Imponerende prestasjoner i rallycross

Hos Ford vant Solberg i 2014 det aller første VM i rallycross med fire rundeseire, og med dette ble han faktisk også den første vinneren av VM i to ulike motorsportklasser godkjent av FIA. I 2015 var han tilbake for å forsvare tittelen sin, og dette lykkes han med, og med tre rundeseire ble han igjen verdensmester.

Før starten av sesongen i 2017 ble et nytt team dannet, som ble kalt PSRX Volkswagen Sweden. Dette teamet var støttet av VW Motorsport og Volkswagen Sweden, og gjorde det utrolig bra. De var nemlig det sterkeste teamet to år på rad, i både 2017 og 2018. Resultatet ble at teamet kjørte inn to VM-titler, i tillegg til at Solbergs makker, Kristoffersson, også kjørte inn to VM-titler for førere.

Petter Solberg i dag

I dag er Petter Solberg pensjonert, og har vendt fokuset sitt mot den neste generasjonen. Han har en sønn ved navn Oliver Solberg, som er født 23. september 2001 i Fredrikstad, og som er det nye store talentet. Oliver er for øyeblikket på det svenske juniorlandslaget i rally, og Petter Solberg og kona Pernilla Solberg bruker nå tiden sin på å reise rundt med Oliver, som støtteapparat og foreldre.

Det er altså tydelig at Petter Solberg har hatt en lang og ikke minst utrolig imponerende karriere. Vi takker han for innsatsen har lagt ned, og for all spenningen han har tatt oss med på. Så nå fortjener han å få lov til å roe ned, nyte livet med kona, og få følge sønnen sin på nye eventyr.