Nå kan du delta på ekte Racing!

Har du en drøm om å kjøre Formel 1 eller Racing på aller høyeste nivå? Forskjellen mellom å bli en TV-titter og faktisk kunne kjøre på Monte Carlo med 800 hk eller mer, er enorm. For å nå helt opp må man ut med millioner av kroner, og da er det ikke bare en lotto-rekke som må gå inn. Motorsporten er en kaksesport, men kanskje er Seven Racing en måte å bli med. Her skal vi gå gjennom hva denne formen for konkurranse går ut på.

Om Seven Racing

Seven Racing ble stiftet tidlig på 2000-tallet under navnet Locost. Locost er betegnelsen på en hjemmebygd bil, og til en mye rimeligere penge enn team-bilene på de største lagene. Dermed kan alle lage egne varianter av bilene som går inn under konseptet Super 7. Mange kjenner til Lotus 7 som er en billig bil med to seter. Denne har litt preg av en racerbil, og dermed er man i gang med å modifisere bilene så godt det går an i forhold til budsjettet man har.

I Norge har Seven Racing serien pågått siden 2003, med konkurranser på forskjellige baner rundt om i landet. Banene på Våler, Rudskogen og Mo har lenge vært selvskrevne, men også banene på Rakkestad og Polarsirkelen er blitt tatt i bruk.

En av vinnerne av Seven Racing er Kevin Aabol. Etter at han tok seieren i 2013, deltok han i Renault Racing 1.6 hvor han endte på 7.plass.

Hvordan deltar du på Seven Racing?

For å delta i Seven Racing er det ikke så mye som skal til. Likevel er det viktig å ha et godt team rundt seg, slik at alt fra reparasjoner blir foretatt og fasilitetene alltid er optimale.

Man må ha fylt 15 år for å delta, og man må bygge en lettkjørt bil med maksfart på rett over 200 km/t. Har man ikke egen bil kan man kjøpe en via hjemmesiden til arrangementet. Deler kan også fås tak i her. En slik bil koster fra 60.000 kroner og oppover.

Her er noen biler som konkurrerer i 2020:

  • Honda CBR1000RR Fireblade
  • Ford Duratec
  • Yamaha R1
  • Suzuki GSXR1000 K5
  • VW Golf GTI

Bilene er klare for løp når du er det, har du guts til å teste?